Puzsér szerint Karácsonynak bocsánatot kell kérnie Tarlós díszpolgári kinevezése után

A kritikus szerint nem lehet kitüntetni olyan embert, akire egy éve még „Orbán bábjaként” hivatkoztak.

Mint arról beszámoltunk: Karácsony Gergely kezdeményezésére a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés díszpolgári címet adományozott Budapest két korábbi főpolgármesterének: Demszky Gábornak és Tarlós Istvánnak.

Tarlós kitüntetésére nemmel szavazott a teljes DK-frakció, valamint Pikó András VIII. kerületi polgármester is.

Az üggyel kapcsolatban most Puzsér Róbert írt véleménycikket az egyébként az MSZP propagandaoldalaként működő Hírklikk.hu-ra.

Puzsér írásában nehezményezi, hogy

„a budapesti városvezetés díszpolgárrá avatta azt a Tarlós Istvánt, akire Karácsony Gergely a tavalyi kampány során még Orbán Viktor bábjaként hivatkozott”.

A kritikus, korábbi főpolgármester-jelölt azt írja:

A Fővárosi Közgyűlés többsége a DK-frakció és Pikó András tiltakozása ellenére mégis díszpolgári címet adományozott Tarlós Istvánnak.

Annak a Tarlós Istvánnak, akivel szemben felhatalmazást kértek a fővárosiaktól, mert helytartó, aki útjában áll Budapest és a budapestiek szabadságának. Most ez a Tarlós István díszpolgár.

Akkor viszont nem kellene esetleg bocsánatot kérni a hazugságra épült kampányért? Tényleg le kellett váltani egy olyan nagyszerű várospolitikust, akit visszavonulása után egy évvel a legmagasabb kitüntetésben részesítenek?

Vagy tavaly ősszel még nem látszott, milyen jó kezekben van Budapest Tarlós István uralma alatt?”

Puzsér teljes cikkét >>ITT<< találod.

Valódi Hírek