Színlelt szerződés történhetett, vizsgálat indul Rákay Philip trükkös lakáscseréje miatt

A Kossuth téri tömegbecslő nem tisztességes úton kerülhetett a budai várba.

Rákay Philip és felesége 2018-ban elcseréltek egy 24 négyzetméteres józsefvárosi ingatlant egy 60 négyzetméteres budaira. A két ingatlan mérete és elhelyezkedése alapjaiban különbözik, a józsefvárosi lakás értéke töredéke lehet a Budai Várban található ingatlannak.

A földhivatali dokumentumokból kiderült, hogy 2018 novemberében Rákay felesége vásárolta meg a józsefvárosi lakást, majd 9 nappal később csereszerződést kötött a Bécsi kapu téri ingatlan bérlőjével, amelynek értelmében a VIII. kerületi ingatlan a várbeli bérlőre szállt.

A lakást azonban nem sokáig tartotta meg az új tulajdonos sem. A tulajdonjog bejegyzése után 13 nappal ugyanis eladta a józsefvárosi ingatlant, méghozzá éppen annak a személynek, akitől nem sokkal korábban Rákayék megvették azt.

Most az RTL Híradónak úgy nyilatkozott V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere, hogy kivizsgálják a gyanúsnak tűnő szerződéseket.

A Rákay és családja által bonyolított lakáscserénél pedig felmerülhet a színlelt szerződés gyanúja.

„Lesz vizsgálat. Minden, pillanatnyilag meglévő lakásunknak a bérleti szerződését, az egész aktát már átvizsgáltuk. Egy előzetes vizsgálaton már az egész kupac átesett. Azokat az aktákat, amelyekkel kapcsolatban felmerültek kételyek, azokat további vizsgálatra félretettük, és elkezdjük szépen feldolgozni őket”

– mondta a polgármester.

.