Külön listával és egyéni jelöltekkel indul a Kétfarkú Kutyapárt a 2022-es választásokon

Nem szeretnének összefogni.

Nem vesz részt közös ellenzéki lista állításában a 2022-es országgyűlési választásokra a Magyar Kétfarkú Kutyapárt – jelentette be Kovács Gergő, a párt elnöke a Spirit FM rádió műsorában.

„Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll”

– humorizált Kovács.

Hozzátette: annyit megtesznek, hogy csak olyan helyeken indulnak el, ahol szerintük biztosnak tűnik az ellenzék győzelme – például budapesti belső kerületekben. A pártelnök nagyjából 30 egyéni jelölt állításában gondolkodik.

Kovács arról is beszélt, hogy hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba a Kétfarkú Kutyapártot, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban.

„Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen”

– mondta, kérdésre elárulva, hogy az MSZP-ről, a DK-ról és a Jobbikról beszél.

Kovács Gergely arról is beszélt, hogy szerinte még senki nem bizonyította be nekik, hogy a szavazóik az ellenzéki összefogásra is leadnák a voksukat.

A Kutyapárt miniszterelnök-jelöltje 2018-ban Kovács Gergely kutyája volt, a pártelnök elmondása szerint vele még folynak a tárgyalások arról, hogy “hány csontért vállalja az indulást”.

Hozzátette: fel van készülve rá, hogy a következő másfél évben biztosan, de lehet, hogy 20 éven át azt fogja hallgatni a pártja, hogy miattuk van hatalmon a Fidesz, mert nem álltak bele az ellenzéki összefogásba.

(atv.hu)