Koronavírusban meghalt a beteg, a húszfős rokonság majdnem agyonverte az orvosokat

Kis híján újabb tragédia történt.

Ostrom alá vette egy koronavírusban elhunyt páciens családja a bukaresti Marius Nasta kórházat.

A rokonok nem akarták elfogadni hozzátartozójuk halálát, behatoltak az épületbe és nekimentek az egészségügyi dolgozóknak.

Beatrice Mahler, a kórház kommunikációs vezetője az incidens után, a Digi24-nek elmondta, hogy senki sem sérült meg, de a műszakot teljesítő személyzet és a kórtermek páciensei közül is sokan halálra rémültek.

fotó: Digi24

Az elhunyt egy 40 éves férfi volt, krónikus, túlsúlyos beteg. Családtagjai éppen látogatóba érkeztek, de a portaszolgálat az előírásoknak megfelelően feltartóztatta őket, amikor egy ápoló óvatlanul elárulta nekik, hogy a kórházban fekvő rokonuk már meghalt.

Ekkor a bent lévők riasztották a család többi tagját, akik a biztonsági őröket félresöpörve bejutottak az egészségügyi intézménybe, ahol randalírozni kezdtek.

A 15-20 fős feldühödött tömeg feltartózhatatlanul járt kórteremről kórteremre, vétkest keresve a férfi haláláért, de nem tudtak bejutni az elkülönítőbe, ahová több orvos és ápoló is bemenekült.

A támadók még az ablakokat is felfeszítették, hogy elérjék őket. Nehezen, de végül sikerült kiszorítani őket az épületből.

Amíg az incidens zajlott, a rendőrök nem jelentek meg a helyszínen.

(Digi24 / Index)

Valódi Hírek