„El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!” – üzeni Polt Péternek a DK

Kiállnak a szövetségesük mellett.

Kedden hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség Fekete-Győr András Momentum-elnök és Szarvas Koppány Bendegúz, a párt józsefvárosi képviselője ellen.

Az Ügyészség közleménye szerint

„a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék (…)

A vádlottak erőszakos magatartásukkal jogszerű eljárásukban akadályozták a rendőröket, akik a létesítménybiztosítási feladataikat emiatt csak megnehezítve tudták ellátni.”

Az ügyészség összesen hat személy ellen, öt ügyben nyújtott be vádiratot kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az esetek többségében azt indítványozták, hogy a járványhelyzet miatt tárgyalás nélkül, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéljék a vádlottakat.

A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt írják:

„El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!

Vádat emelt Polt Péter, korábbi fideszes képviselő-jelölt, legfőbb ügyész a Momentum több politikusa, például Fekete-Győr András ellen. Az Orbán-rezsim ugyanúgy próbál most lejáratni ellenzéki politikusokat, mint a DK-s Varju Lászlót, akit a köztévében bántalmaztak a biztonsági őrök.

A vád most hivatalos személy elleni erőszak, amely szerintük a 2018-as, a Parlament elé szervezett tüntetéseken valósult meg. Ez az orbáni diktatúra újabb önleleplező megnyilvánulása.

A DK követeli az eljárás megszüntetését, kiállunk ellenzéki politikustársaink mellett. Ami most történik, az a szabad véleménynyilvánítás elfojtására tett jogi kísérlet.

Az üzenet egyértelmű: a Magyarországot egyre mélyebb válságba sodró Orbán-kormány semmitől nem riad vissza az ellenvélemények megszüntetése érdekében. „

(dkp.hu)

(címlapfotó: Index / Bődey János)

Valódi Hírek