A DK hivatalosan is benyújtotta a népszavazást az ingyenes tesztelésről (+videó)

Kopaszok ezúttal nem voltak.

„Az a célunk, hogy a kormányt rákényszerítsük, hogy tegye mindenki számára ingyenessé a koronavírus-járványhoz kapcsolódó tesztelést”

– mondta Sebián-Petrovszki László, a DK parlamenti képviselője a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt, miután bejelentette: pártja ma hivatalosan is benyújta az ügyben a népszavazási kezdeményezést.

Elmondta: a járvány második hullámának derekánál járunk, napról napra magasabb a fertőzöttek és sajnos a halálozások száma is. Ma nincs fontosabb ügy, mint azt megtudni, hogy ki az, aki fertőzött, hogy őt el tudják különíteni az egészségesektől. Ezt pedig egy módon lehet megtudni:

ha tesztelünk, tesztelünk, tesztelünk

– húzta alá.

Sebián-Petrovszki elmondta: a kormány beszerezte a teszteket, de azokat elzárva tartja, és nem biztosítja a lakosság széles körei számára. Aki most szeretné, az magánszolgálatónál, 20 ezer forintos áron teszteltetheti le magát, ez nincs rendben.

A politikus közölte azt is: a benyújtandó kérdést jogászokkal és a szakértőkkel fogalmazták meg, hogy a választási bizottság elvárásainak megfeleljen. Így hangzik:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az állam biztosítson a tömeges megbetegedést okozó Covid-19 fertőzés miatt térítésmentes Sars-Cov2 PCR-tesztet minden Magyarországon tartózkodó magyar és európai uniós állampolgár részére?”

Sebián-Petrovszki hozzátette: nem azért fizetünk adót és tb-járulékot, hogy egy ilyen járványhelyzetben külön fizetnünk kelljen a tesztért.

Videó:


.

Valódi Hírek