Müller Cecília megmagyarázta, miért zárják be 11-kor a szórakozóhelyeket (+videó)

Operatív törzs – Season 02, Episode 02.

Hétfőről keddre 633 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, 8 beteg elhunyt. A legfiatalabb elhunyt 51 éves, a legidősebb 94 éves.

Mindegyiküknek volt alapbetegsége, jellemzően szív-érrendszeri betegség, illetve cukorbetegség – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Ezzel 694 főre nőtt a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon, és 14 246 aktív pozitív személyt tartanak nyilván.

Az összes pozitív személy közül a 20-29 évesek csoportja van a legnagyobb arányban – tette hozzá Müller Cecília, aki nyomatékosította azt is: a maszkot hordani kell. (Ez pont az ellenkezője annak, amit a tavaszi hullám idején szajkózott ugyanő.)

A szórakozóhelyeket azért zárják be este 11-kor, mert ezzel a csoportosulásokat akarják megakadályozni – fogalmazott a tisztifőorvos, hozzátéve: továbbra is a közösségi terjedés megakadályozása a cél.

Mi változott a PCR-tesztnél az új eljárásrend szerint – kérdezték Müllertől. Elmondása szerint semmi. Minden esetben, amikor a háziorvos gyanúsnak véli a hozzá fordulót, hogy elkaphatta a koronavírust, akkor nemcsak hogy elrendelheti a laboratóriumi, PCR-tesztet, hanem a tiszti főorvos szerint kérik is a háziorvostól, hogy kérje a tesztet.

Több száz fős iskolába hogyan fog történni a lázmérés? – hangzott a következő kérdés.

Müller szerint a helyhez kell szabni, ahány intézmény, annyi lehetőség. Több bejáraton engedjék be a gyerekeket, hogy ne torlódjanak fel. Több hőmérőt használjanak. És a személyzet számát kell többszörözni, hogy gördülényen menjen az egész – tanácsolta Müller Cecília.

Videó:


.

(via 24.hu)

Valódi Hírek