Ez már undorító: A színművészetiseket gyalázta Schmidt Mária

Innen is tudhatjuk, hogy ők állnak a jó oldalon.

“A Színház- és Filmművészeti Egyetemet a ’70-es évektől kezdve kisajátította magának egy baráti társaság – rokonok, üzletfelek -, és ezek ülnek rajta a mai napig”

– mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az igazgató szerint ez a helyzet bezártságot és az „új impulzusoknak” való nyitottság kizárását jelenti.

“Tehát megdöbbenve vettem tudomást arról, hogy bejelentik sorra olyan színházi rendezők, meg olyan, az egyetemen tanító emberek a távozásukat, akik 76-77 évesek. Nem is tudom, hogy miért vannak még ott”

– fogalmazott.

Schmidt szerint azzal nincs gond, ha egy ilyen korú tanár egyszer-egyszer tart egy előadást, de, hogy ő tanítsa a művészeket a 21. században, alapvető kérdéseket vet fel.

Hozzátette: nem hiszi el, hogy egy olyan színművészeti egyetemre lenne szükség Magyarországon, “amelyik a ’70-es években kapott utoljára fényt”.

Schmidt Mária a Facebook-oldalán közzétett posztban is kifejtette, hogy szerinte az egyetem a

“nemzeti kérdéssel”

szemben távolságot tart (bármit jelentsen is ez), senkit nem enged be, ami azt jelzi, hogy ott csak kizárólagosságokban gondolkodnak.

A milliárdos Schmidt Mária kifejtette azt is: a világ számos pontján magánképzés formájában oktatják a színészeket, és azon is érdemes elgondolkodni, hogy van-e értelme az állami finanszírozásnak Magyarországon.

Ami a jelenlegi vitában szembeötlő, hogy a hetvenes évek közepétől a Színművészeti Egyetemet kisajátította egy baráti…

Közzétette: Schmidt Mária – 2020. szeptember 6., vasárnap

.