Eldurrant Kovács Zoltán agya, izomból nekiment egy finn napilapnak

Sosem találod ki, hogy miért.

Az elvileg a „nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár” kedden a hivatalos Facebook-oldalán osztotta ki a Helsingin Sanomat nevű finn napilapot.

Kovács Zoltánnak az nem tetszett, hogy a finn újság arról írt: milyen közös személyiségjegyek jellemzik a diktátorokat, illetve miként magyarázható pszichológiai fogalmakkal, hogy hatalomra kerülve diktátor lesz-e egy politikai vezetőből, vagy nem.

A Helsingin Sanomat a nem túl hízelgő összeállításába bevette Orbán Viktort is, ezen akadt ki az államtitkár.

Kovács Zoltán bejegyzésében azt írja:

„Az elmúlt tíz év során rengeteg hazug, rosszindulatú, politikailag motivált írást olvashattunk Magyarországról és a kormány munkájáról. Sokszor mondtuk már, hogy ennél nincs lejjebb.

De a Helsingin Sanomat ma reggeli, rendkívül hosszúra nyúlt eszmefuttatása megérdemelné a „legalja” újságírói díjat (is).

Hogy miért? A finn napilap cikkében azt fejtegeti, hogy milyen közös személyiségjegyek jellemzik a diktátorokat, illetve miként magyarázható meg pszichológiai fogalmakkal, hogy hatalomra kerülve diktátor lesz-e egy politikai vezetőből, vagy nem.

És mit ad Isten, illusztrációként megjelenik Orbán Viktor miniszterelnök, akit egy kalap alá vesznek többek között Sztálinnal.

Egyszerűen bicskanyitogató az a stílus, amit a finn napilap (amely egyébként épp most darálja be a finn médiapiacot, szerezve ezzel majdnem monopólium helyzetet az országban) megenged magának.”

Kovács teljes posztját itt találod:

Az elmúlt tíz év során rengeteg hazug, rosszindulatú, politikailag motivált írást olvashattunk Magyarországról és a…

Közzétette: Kovács Zoltán – 2020. szeptember 1., kedd

.

Valódi Hírek