Baj van: Egy nap alatt 292-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Soha nem volt még ilyen gyors terjedés a vírus megjelenése óta.

Vasárnapra újabb 292 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a hivatalos tájékoztató honlap.

Az elhunytak száma 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1588 fő.

Jelenleg 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Időközben, a határzár hírére rengeteg magyar azonnal hazaindult a görög tengerpartról, hogy elkerüljék a szeptember elsejétől kötelező kéthetes karantént – erről beszélt egy utazásszervező az RTL Híradónak.

A fapados repülőjegyek árai egy pillanat alatt megugrottak, 50-60 euróról 200 euró fölé – azonban ezek is gyorsan elfogytak.

Az iskolákban a tanévkezdés hagyományos módon indulhat „azzal a többlettel, hogy a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni” – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kásler Miklós azt valószínűsítette, hogy előfordulhatnak fertőzések az iskolákban egy-egy vagy néhány osztályban. Szerinte azonban rendkívül csekély annak a valószínűsége, hogy egy-egy iskola minden osztályában egyszerre alakuljanak ki fertőzések.

Közlése szerint ha a több mint háromezer magyar köznevelési intézmény közül néhányban megjelenik a fertőzés, akkor egy-egy osztály, kiterjedtebb esetszámok esetén pedig több osztály vagy az egész iskola átáll digitális oktatásra.

(címlapkép: Fuszek Gábor / Blikk)

Valódi Hírek