FRISS: Hollik után egy újabb kormánytagról derült ki, hogy koronavírusos

Az államigazgatást is elérte a járvány.

Csütörtökön jelentette be Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője, hogy elkapta a koronavírust.

Hollik miatt karanténba került Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Orbán Balázs államtitkár is, mivel szombaton közösen vettek részt egy kerti partin.

Sajtóértesülések szerint elkapta a koronavírust Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, és legalább egy, a minisztériumban dolgozó munkatársa is.

Solymár Károly Balázs

Solymár Károly Balázs egy nyár eleji törökországi nyaralása során kapta el a betegséget, hazaérkezése után az államigazgatásban is megjelent a koronavírus – írja az Átlátszó.hu.

Bár az incidenst a nyilvánosság elől eltitkolták, a minisztérium rengeteg munkatársát kötelezték tesztelésre Solymárék pozitív eredménye után.

A sors iróniája, hogy Solymár Károly Balázs egyben a VírusRadar kormányzati felelőse is: ez az a mobilos program, amelynek segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe.

Például aki vele találkozott.

Törökországot elég komolyan érintette a koronavírus, a járvány kezdete óta 261 ezer fertőzöttet regisztráltak, és jelenleg 6 ezer fölött van az elhunytak száma.

Törökországban július elején ezer fölött volt a napi új koronavírusos esetek száma – emlékeztet az Átlátszó.hu.

Hollik az állítja, nem hagyta el az országot a nyáron. Más kormánytagok viszont Magyarországon kívül nyaraltak: így Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor is Horvátországban pihenték ki a fáradalmaikat.

 

Valódi Hírek