Orbán „biztonságpolitikai szakértője”: El kellett volna süllyeszteni a Szijjártót a jachton fotózó újságírók csónakját

Kémkedésről hadovált az egykori kommunista hírszerző.

A Hit Gyülekezete rádiójában is téma volt Szijjártó Péter elsunnyogni próbált luxusjachtos nyaralása, ami számos ok miatt felveti a súlyos korrupció gyanúját is, és amire csak azután derült fény, hogy az Átlátszó publikálta Németh Dániel fotóit.

A Hit Rádióban nem a korrupciógyanús részleteken volt a fő fókusz: az adásba az egykori kommunista hírszerzőt, Tarlós István korábbi tanácsadóját, a NER kedvelt „biztonságpolitikai szakértőjét”, Földi Lászlót hívták meg, aki arról beszélt, hogy szerinte kémkedés állhat a háttérben.

A 24.hu beszámolója szerint azzal folytatta, hogy jogos lett volna az is, ha a külügyminiszter emberei

elsüllyesztik a csónakot,

mellyel a fotós a jacht közelébe ment. Szerinte a világon mindenhol ez történt volna: „ez merényletnek minősül, és nekik mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet”.

Földi szerint az újságírók tévednek, amikor azt gondolják, hogy mert van náluk egy igazolvány és egy fényképezőgép, akkor a törvények fölé kerülnek.

Ha lett volna egy határozott testőrparancsok, akkor elsüllyedt volna a csónakjuk, ahogy Földi szerint a világon mindenhol ez történt volna. „Ez nem egy baráti látogatás, senki nem hívta őket, nem küldtek névjegyet, hogy szeretnének fotókat készíteni” – tette hozzá Földi.

(via)

Valódi Hírek