Péterfalvi Attila törvényt akar rá, hogy Orbánék joga legyen Facebook-profilokat törölni

Közelednek a választások, totális kontrollt akarnak a média fölött.

Hévégén a Magyar Nemzet írta meg először, hogy egy, a Facebookra specializált törvényt kért a kormánytól az adatvédelmi biztosnak csúfolt Fidesz-bohóc.

Péterfalvi Attila erről az ötletéről beszélt bővebben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este.

Péterfalvi amellett érvelt, hogy a személyes Facebook-profilok felfüggesztésének felülvizsgálata egy magyar hatóság kompetenciája lehessen.

Az adatvédelmi biztos azt állítja, hogy az ő felvetése éppen hogy a véleménynyilvánítás szabadsága mellett van, és nem pedig arról szól, hogy ők – vagyis a magyar hatóság akarná megmondani, hogy kinek lehet Facebook-profilja és kinek nem.

Szerinte fontos, hogy bizonyos kérdéseknél kötelező legyen bizonyos profiloknak a törlése: de ez az egyszerűbb eset, mert vannak olyan bűncselekmények, amelyekről konszenzus van.

Van viszont egy olyan oldala is az éremnek Péterfalvi szerint, aminél nincs uniós szabályozás: ez pedig a véleménynyilvánítás szabályozása.

Péterfalvi Attila szerint egy domináns szereplő, mint a Facebook

„ne akarja megmondani amerikai sztenderdek alapján, hogy mi a sértő, mert ezzel befolyásolni lehet a demokratikus jogállami működést, például egy választási eredményt”.

Az adatvédelmi ombudsman azt látná jónak, ha szankcionálni lehetne a Facebookot akár bírsággal, ha olyan tartalmakat töröl, amelyek

„egy ország alkotmányos hagyományai, gyakorlata értelmében beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába”.

A teljes videót >>ITT TUDOD<< megnézni.

(atv.hu / Mérce.hu)

Valódi Hírek