Győzött az összefogás: Orbánék meghátráltak, mégsem építik be a Hajógyári-szigetet

A hatalmas tiltakozás miatt nem vágják ki a fákat, máshol épül meg a kajak-kenu központ a NER-milliomosoknak.

„Felmérhetetlen az a természeti kár, ami ott keletkezett volna. Örülünk neki, hogy a szigeten való beruházás lekerült a napirendről”

– így kommentálta dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere, hogy a tiltakozásuk hatására a kormány meghátrált a súlyos természetpusztítással járó építkezéstől.

Gulyás Gergely ugyanis a mai kormányinfón bejelentette, hogy a Hajógyári-szigeten már semmilyen építkezést nem támogatnak, ugyanis nem akarnak olyan beruházást megvalósítani, amit a helyi önkormányzat nem támogat.

A tervezett kajak-kenu központnak új helyet keresnek, jelenleg a Velencei-tó környéke az egyik lehetséges helyszín.

Mint arról korábban többször beszámoltunk: a nagyszabású beruházás keretében a kormány első körben egy védműrendszert épített volna a budapesti Hajógyári-szigeten, ami miatt

1000 darab fát

kellett volna kivágni.

Mint az obuda.hu írja:

„A harmadik kerületi civilek példamutató összefogással és határozottsággal álltak ki ügyük mellett: nem kérnek a környezetromboló beruházásokból, épségben, a maga teljességében szeretnék továbbszeretni a Hajógyári-szigetet.

Tiltakozásképpen nem csupán tömegével írtak leveleket a központi hatalom képviselőinek, hanem élőláncot alkotottak a szigeten, így üzentek, hogy a magukénak érzik e gyönyörű természeti kincset, és ha kell, megvédik.”

A polgármester leszögezte azt is, hogy a jövőben sem állnak oda semmilyen beruházás mellé, amely az élő környezetet veszélyezteti, és amely a fővárosban élőket fosztaná meg akármekkora zöldterülettől.

(merce.hu / obuda.hu)

Valódi Hírek