Iványi Gábor: Miközben százezrek éheznek, Orbán Viktor minden nap dőzsöl

“Félelemmel és keserűséggel fogom tenni továbbra is a dolgom.”

A keresztelést sem bántam meg egy pillanatra sem, ma is ugyanúgy megtenném” – mondta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapító lelkésze a HVG-nek adott interjújában. Többek között arról kérdezték, mit gondol ma arról, hogy ő keresztelte meg Orbán Viktor gyermekeit.

Hozzátette: “Kövér László édesapját is én temettem el, ma sem gondolkodnék azon, hogy megtegyem, és megadjam neki és a családnak a végső nyugalmat. Ha Orbán Viktor vagy bárki más a hatalom környékéről lelkipásztori szolgálatot kérne, legyen szó esküvőről, keresztelőről, vagy akár temetésről, elvállalnám, ezt nem tagadom meg.

De eszembe jutott valami.

Ha egyikőjük megkérne, hogy a lopott házát szenteljem fel, arra nemet mondanék.

A Karmelita kolostor felszenteléséről pedig azt mondta: “én ezt nem tettem volna meg. Ugyanis miközben látható tömegek éheznek, Orbán Viktor a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait, és nem akar tudomást venni ezekről az emberekről. Ez ugyanolyan képmutatás, mint az, hogy kereszténydemokráciának hívja, amiben élünk“.

Az interjút így zárja Iványi: “A félelem egyik fajtája a féltés, amiből sok van bennem. Félek attól, hogy elvész Magyarország jövője, mert átalusszuk azt, ami most történik, és képtelenek leszünk felkelni és a saját lábunkra állni. Ezzel a félelemmel és keserűséggel fogom tenni továbbra is a dolgom, amíg élek” – mondta a lelkész.

(HVG nyomán)