Hadházy: Tízmilliókat fizetnek a börtönök Rogán Antal kedvenc cégének (+videó)

Korrupció mindenhol.

„Magyarországon még a börtönök is lopnak” – ezzel kezdte Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóját.

Hadházy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) beszerzési szerződéseit vizsgálta át.

Nem ment könnyen, ugyanis – noha ez törvényi kötelezettsége lenne – a BVOP eddig nem közölte a dokumentumokat, csak a politikus kérése után tették ki honlapjukra.

Ebből kiderült: a BVOP-nak

50 millió forintos

éves szerződése van a kormányközeli New Land Media Kft-vel. Ez a szerződés Hadházy szerint azért furcsa, mert nehéz elképzelni, hogy vajon mit akarhatnak hirdetni a börtönök.

Sőt, még csak nem is a BVOP reklámjai kerülnek ennyibe, hanem csupán „médiaügynökségi feladatokért” fizetnek ennyit. Vagyis azért, hogy a cég megkeresi a hirdetések megjelentetésének leghatékonyabb helyét és módját: meghatározza, hol, mikor, milyen milyen hirdetést és mennyiért helyezzen el a megbízó.

A New Land Media egyébként hatalmas megrendeléseket kap a kormányreklámok legyártására és közzétételére. A 2018-as adatok szerint több mint 52 milliárdos forgalmat bonyolított a cég.

Hadházy sajtótájékoztatóján két további furcsa tételt emelt ki a BVOP-s szerződések közül.

Az egyik a Microsofttal kötött megállapodás, amely 50 ezer forintos óradíjat biztosít tanácsadásra, „ha lefagy a Windows”, ahogy fogalmazott.

A másik pedig a határőrök számára készített ruhák előállítására kötött szerződés.

A rendőrség 3000 újonc határőr számára rendelt teljes öltözetet a rabokkal dolgozó BV Holdingtól. A ruhák

egyenként 300 ezer forintba

kerültek.

A teljes videót itt lehet megnézni:

.

Valódi Hírek