Orbán új feladatot adott Lázár Jánosnak, hétfőn dől el minden

A kastélyminiszter nem pihen.

Elvileg semmi köze nincs a magyar miniszterelnöknek ahhoz, hogy ki legyen egy sportszövetség elnöke, a gyakorlatban azonban személyesen Orbán Viktor kérte fel volt miniszterét, hogy induljon a Magyar Teniszszövetség elnöki posztjáért.

Lázár János vállalta a feladatot, meg is kap hozzá mindig segítséget, hogy a hétfői tisztújításon ő nyerjen.

Most egy kortesbeszédnek is beillő interjú jelent meg vele a Nemzeti Sportban, amiben ő maga mondta el, hogy

„Orbán Viktor miniszterelnök úr kért meg arra, hogy jelentkezzek a szövetség vezetésére, de nem azért, hogy politikusként >>okoskodjak<<: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában”.

Azért van szükség rendkívüli tisztújításra, mert a szövetséget lényegében csődbe vitte egy másik fideszes politikus, Szűcs Lajos, aki

3,5 milliárd forintos hiányt

hagyott maga után.

Lázártól megkérdezték, hogy miért éppen ő lett a kijelölt elnökjelölt, milyen kapcsolata van a tenisszel.

„Azon kívül, hogy húsz éve teniszezem, sportvezetői múltam vagy ambícióm nincs” – mondta Lázár, hozzátéve, hogy válságmenedzsernek jelentkezett.

„Szerencsére a nagypolitikában szünetet tartok” – közölte arra válaszolva, hogy lesz-e elég ideje a szövetséggel foglalkozni.

Az interjúból kiderül, hogy nem csak felkérte Orbán, de konkrét feladatot is szabott neki:

„A miniszterelnök is azt várja tőlem, hogy a megválasztásomtól számítva egy hónapon belül tegyem le az asztalra a terveket: hogyan lehet pénzügyileg rendbe hozni a szövetséget, illetve miként indíthatjuk el a fejlesztési programunkat, amelynek segítségével mindenki hozzáférhet egy polgári országhoz méltó tenisz-infrastruktúrához.”

Szerinte egyébként itt is ugyanaz a két probléma van, mint szinte minden magyar sportágnál és egyesületnél: ha van pénz, meg ha nincs.

(Nemzeti Sport / 444.hu)

Valódi Hírek