Orbán Viktor váratlanul megjelent az Operatív Törzs reggeli ülésén, egyelőre nem tudni, miért

A miniszterelnök eddig nem vett részt rendszeresen az üléseken.

Reggel 6 óra előtt pár perccel jelent meg egy fotó Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalán – vette észre a portfolio.hu.

A képen az látszik, amint éppen megérkezik a miniszterelnök az Operatív Törzs ülésére. A törzs tehát továbbra is tart üléseket, csak a döntéseikről nem tájékoztatnak, hiszen a napi sajtótájékoztatókat már beszüntették.

Az azonban beszédes, hogy a miniszterelnök rendszeresen nem szokott részt venni az Operatív Törzs ülésein.

Szerdán Merkely Béla, a Semmelwis egyetem rektora azt jelentette be, hogy őszre várható a vírusjárvány második hulláma, erről részletesen itt írtunk.

Eközben a környező országokban és az Egyesült Államokban és Indiában is máris gyorsuló ütemben terjed a betegség. Világszerte már közel 10,5 millióan fertőződtek meg koronavírussal.

A járványban igazolhatóan eddig 511 ezren haltak meg.

Több tanulmány szerint kis szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében, most azonban egy friss kutatás felülírta az eddigi vélelmeket.

A bölcsődék, óvodák, iskolák újranyitása miatt fontos kérdés, hogy a gyerekek hogyan terjesztik a koronavírust.

A témában eddig megjelent tanulmányok többsége szerint a gyerekeknek csekély szerepük van a koronavírus terjesztésében.

Egy új tanulmányból viszont az derül ki, hogy a gyermekek a felnőttekhez hasonlóan terjeszthetik a vírust. Svájci kutatók 23, 7 nap és 16 év közötti életkorú koronavírusos gyereket vizsgáltak meg. A gyerekek szervezetében kettő kivételével ugyanolyan mennyiségű vírust találtak, mint koronavírusos felnőtteknél.

Itthon eddig 586-an haltak bele a fertőzésbe.

Valódi Hírek