Eldőlt: A Lánchíd rohad, de Orbán minden korábbinál több pénzt szór el az idei augusztus 20-ára

A Karmelita erkélyén biztos parádés lesz a buli.

Minden korábbinál több pénzt,

7,8 milliárd forintot

költ a kormány idén az államalapítás megünneplésére, de maga a tűzijáték is az elmúlt években megszokott összeg többszörösébe kerül majd.

A Rogán Antal tárcája alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) – a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságra hivatkozva – a lehető leggyorsabban, hirdetmény nélküli meghívásos eljárásban keresett szervezőt az augusztus 20-i tűzijáték, illetve a kapcsolódó előkészítési, lebonyolítási feladatok ellátására.

Így derült ki az is, hogy az 1,3 milliárd forintos becsült értékű munkára három olyan céget kért fel az NKH, amelyek mindegyike jelentős állami megrendeléseket kapott korábban.

Az NKH az állami Antenna Hungária Zrt.-t, a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valton-Sec Zrt.-t és Csetényi Csaba vállalkozását, a Network 360 Reklámügynökség Kft.-t kérte fel ajánlattételre.

A nettó 1,3 milliárd forintos keretmegbízást az Antenna Hungária Zrt. nyerte el.

A keretösszeg 70 százalékát a megrendelőnek ki kell merítenie, ami azt jelenti, hogy az idei tűzijáték legalább 910 millió forintba kerül majd.

De a tűzijáték csak a töredéke az augusztusi ünnepségek költségeinek: az államalapítás előtt tisztelgő hivatalos megemlékezéseket az idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tartja meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A hagyomány megteremtése az idén nettó 6 milliárd 575 millió forintba kerülhet.

Ez szintén egy keretmegbízás, amelynek 70 százalékát, tehát nettó 4,6 milliárd forintot az NKH köteles kimeríteni, a fennmaradó 30 százaléka opciós.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek