Perre megy a DK az Orbánék által agymosásra elvert milliárdok miatt

Több százezren kerültek bajba a válság miatt, a kormány pedig segítség helyett önfényezésre költi az adófizetők pénzét.

Közérdekűadat-igényléssel fordult a DK a Nemzeti Kommunikációs Hivatalhoz, hogy megtudják, mennyit költött a kormány propagandára válságkezelés helyett február óta – jelentette be Ráczné Földi Judit, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A DK polgármestereit és önkormányzati képviselőit tömörítő szervezet vezetője elmondta: azt akarják megtudni, hogy hány milliárd forintot szórtak el Orbánék hirdetésekre, televíziós és rádiós reklámokra.

„Teljesítésigazolásokat, médiaterveket, számlákat, pénzügyi elszámolásokat és szerződéseket kértünk be a legnagyobb fideszes propagandacégektől, a New Land Media Kft.-től és a Lounge Design Kft.-től, valamint a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumtól is.

Jogunk van tudni, hogy mennyi befizetett adónkat költik hazudozásra ahelyett, hogy segítenének belőle, amikor bajba kerülünk!”

– húzta alá Ráczné Földi Judit.

A magyar embereknek látniuk kell: a kormány válságkezelés helyett csupán hirdeti azt – közölte az ellenzéki politikus.

Felhívta a figyelmet: más európai országokban komolyan vették a helyzetet, erős programokat dolgoztak ki.

Ráczné Földi Judit közölte, hogy nyilvánosságra hozzák majd a kapott számlákat, adatokat. Be akarják bizonyítani, hogy Orbán Viktor most is hazudott, cserben hagyta a népet – fogalmazott.

„Be kellene fejezni ezt a gyávaságot”, a magyarok pártjára kellene állni, valós támogatást nyújtva a kis- és középvállalkozásoknak, a nyugdíjasoknak, a kisgyermekes családoknak – jelentette ki az ellenzéki politikus.

(címlapkép: Ráczné Földi Juditot elviszik a rendőrök a felcsúti kisvasút elleni tiltakozásról)

Valódi Hírek