Bejelentették: A DK polgármesterei nyári táborokat szerveznek a rászoruló gyerekeknek (+videó)

Orbánék elvesznek, az ellenzéki önkormányzatok adnak.

Miközben a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva, a gépjárműadó, az iparűzési adó elvonásával és a szolidaritási adó sokszorosára emelésével próbálta végleg kivéreztetni az önkormányzatokat, akik újabb és újabb megszorításokat kaptak a kormánytól, Budapest DK-s polgármesterei a járvány kezdetétől azon dolgoztak, hogy a fővárosiak életét könnyebbé és kiszámíthatóbbá tegyék – tudatta közleményében az ellenzéki párt.

Mint írják: polgármestereik

  • rendkívüli otthonápolási díjat vezettek be,
  • álláskeresési támogatást adtak a legrászorultabbaknak,
  • bérlakás-felújítási programmal támogatták azokat, akiknek a lakhatása veszélybe került,
  • legújabb intézkedésükként pedig nyári táborok szervezésével segítik a fővárosi családokat.

Miközben a kormány a nyugdíjasok kedvezményes üdültetését is elvenné, a Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei nem hagyják, hogy a fővárosi családokat a táborozás lehetőségétől is megfosszák.

Cserdiné Németh Angéla vezetésével a XV. kerület idén 3 helyszínen biztosít napközis tábort, amire összesen közel 17 millió forintot különítettek el.

A Szaniszló Sándor vezette XVIII. kerület 20 millió forintot csoportosított át az egész nyáron tartó, több helyszínen megszervezett táboroztatásra.

Dr. László Imre vezetésével Újbuda több mint 100 millió forintot biztosít a nyári táborok szervezésére, utaztatásra, étkeztetésre, a pedagógusok költségeire és a járvány elleni védekezéshez szükséges orvosi, védőnői ellátásra.

Niedermüller Péter vezetésével Erzsébetváros 13 millió forintot különített el a táboroztatásra, 3 milliót az étkeztetésre, a Kiss László vezette Óbuda pedig a lehető legszigorúbb higiéniai és egészségvédelmi szabályok betartása mellett a kerületben és Siófok-Sóstón is biztosít nyári tábort a gyerekeknek

– hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A DK-s városvezetők számtalan nyári tábort teremtenek a gyerekeknek

A válság kellős közepén egyre kevesebb család teheti meg, hogy gyermekét nyári táborba küldi.A DK-s városvezetők – ahogy a járványban – úgy a járvány után is a budapesti családokat szolgálják, számtalan gyermektábort megteremtve a kerületekben.Kövesd élőben és oszd meg a főváros DK-s vezetőinek online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. június 19., péntek

.

Valódi Hírek