A legfőbb ügyész nem tehet semmit, ha korrupció gyanúja merül fel, így szól a törvény

Megint a jól ismert kör jutott hatalmas összegekhez.

Polt Péter legfőbb ügyész nem vizsgálhatja, hogy a hotelek építésére és felújítására vonatkozó Kisfaludy-pályázatok dokumentációi a hivatalos megjelenésük előtt kikerültek-e a későbbi nyertes pályázókhoz.

A pályázat legnagyobb nyertese Mészáros Lőrinc, aki az Opus Global Nyrt.-n keresztül a Hunguest Hotels vidéki szállodáit összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatja fel.

Szintén óriási támogatást kapott a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-vezérhez és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére, összesen 8 milliárd 632 millió forintot – írja az mfor.hu.

A pályázatokat kiíró Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Rogán Antal minisztériumának felügyelete alatt működik.

A kérdés azután merült fel, hogy a DK-s Vadai Ágnes kérdést intézett a legfőbb ügyészhez. Azt tudakolta: kikerülhetett-e a megjelenés előtt a pályázókhoz a pályázati dokumentáció.

Az ügyészség azonban mossa kezeit, nem tehet semmit. Polt Péter legfőbb ügyész válaszából ugyanis kiderült: a hatályos törvények nem engedik az ügyészség számára, hogy az ügyben vizsgálódjon.

 

Valódi Hírek