Elfogták a rendőrök a miskolci rablót, akit egy buszsofőr kergetett meg (+videó)

A sorsod Borsod.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy egy szolgálatban lévő buszsofőr határozott közbelépése hiúsított meg Miskolcon egy rablást.

A sofőr az MKV egyik 21-es járatát vezette, amikor az Újgyőri piacnál észrevette, hogy egy idős, bottal járó asszonyt az utcán rángatnak, és a táskáját próbálják elvenni.

A buszvezető – aki korábban Irakban szolgált – azonnal lassított, majd kiszállt, és elkergette az elkövetőt. (Videó >>ITT<<).

A rendőrség ma honlapján azt közölte: a bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták a támadót.

A police.hu azt írja:

Rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 27 éves helyi lakossal szemben.

A gyanúsított 2020. június 5-én 9 óra 30 perc körül Miskolcon, a Fürdő utcában rátámadt egy nőre, akitől a táskáját próbálta megszerezni.

A sértett ellenállt az útonállónak, akit végül egy arra szolgálatot teljesítő buszsofőr futamított meg. A helyi járatot vezető férfi megállította a buszt, majd azonnal az idős nő segítségére sietett és elkergette a támadót.

A bűncselekmény 2020. június 11-én jutott a rendőrség tudomására, amelyet követően a nyomozók még aznap azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a férfit.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfivel szemben előterjesztést tett letartóztatásnak ügyészi indítványozására.

A miskolci TV riportját az esetről itt tudod megnézni:

.