Elszabadult a pokol: Már 5 halottja van az Amerikában tomboló erőszakos zavargásoknak

Gyorsan átestek a ló túlsó oldalára.

A járdán találtak rá annak a rendőrkapitánynak a holttestére, akivel fosztogatók egy csoportja végzett a Missouri állambeli St. Louisban.

Az amerikai ABC News azt írja: a 77 éves David Dorn halálos kimenetelű lőtt sebet kapott, miközben megpróbálta megakadályozni egy üzlet kifosztását.

A rendőri intézkedés során meghalt George Floyd halála óta hetedik napja tartó tüntetéseket az elmúlt napokban egyre többen használják fel fosztogatásra és zavarkeltésre – ennek vált most áldozatává a nyugdíjazott rendőr.

Özvegye, Ann Marie Dorn a helyi sajtónak elmondta: férje jó barátságot ápolt annak a zálogháznak a tulajdonosával, amelyet a felbőszült tüntetők éppen ki szándékoztak fosztani, és gyakran ellenőrizte az üzletet, mióta az Egyesült Államokban országszerte fosztogatnak a vandálok.

Az ABC emlékeztet, továbbra is kritikus állapotban van egy másik rendőr, akit Las Vegasban lőttek meg még hétfőn este, miután tüntetők egy nagy csoportját igyekeztek egy kaszinón kívülre szorítani.

A The New York Times emlékeztet: George Floyd halála óta legalább öt ember vesztette életét az erőszakos tüntetéshullám során.

Valódi Hírek