Karácsony: Kiderült, miért titkolják Orbánék a járvánnyal kapcsolatos adatokat (+grafikon)

Kiderült, hogy az állami fenntartású kórházakban gyakoribb a fertőzés, mint az idősotthonokban.

Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Válasz Online által megszerzett és nyilvánosságra hozott táblázat alapján azt írja a Facebookon:

„Kiderült hát végre, miért titkolja a kormány a járvánnyal kapcsolatos részletes adatokat, miért nem válaszol továbbra sem a kérdéseimre.

Ebből a kiszivárgott táblázatból napnál világosabban kiderül: a járvány elsősorban a kórházakban és a kórházakból fertőz.

Az állami fenntartású kórházakban gyakoribb a fertőzés, mint a szociális intézményekben, idősotthonokban. Minden harmadik fertőzés kórházi.

Kiderül az adatokból az is, hogy már jelen volt a fertőzés a kórházakban, amikor azt kértük a kormányhivataltól, hogy ne kerülhessen ki a kórházakból egyetlen beteg sem negatív koronavírus-teszt nélkül.

Miután ezt a kormányhivatal »felesleges költségnek« minősítette, megugrott a fertőzés a szociális intézményekben, az idősotthonokban. Ezért a kormányhivatali döntésért valakinek felelnie kell.

A kormánynak pedig arra kell felelnie: miért titkolják a kórházi fertőzések adatait, mit tettek és mit kívánnak tenni a kórházakban jelenlévő fertőzés megállításáért.

És kérdés az is: miután ez a járvány elsősorban a kórházakban és onnan az intézményekbe kerülve van jelen, miért hezitálnak, bizonytalankodnak a budapestieket érintő korlátozások fokozatos és biztonságos enyhítéséről döntést hozni.”

fotó: Válasz Online

Kiderült hát végre, miért titkolja a kormány a járvánnyal kapcsolatos részletes adatokat, miért nem válaszol továbbra…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. május 13., szerda

.

Valódi Hírek