A DK-s polgármesterek rendkívüli támogatást adnak a járvány miatt kirúgott embereknek (+videó)

A kormány nem segít, a kivéreztetett ellenzéki önkormányzatok igen.

Rendkívüli álláskeresési támogatást vezetnek be a DK budapesti polgármesterei a munkájukat a koronavírus-járvány miatt elveszített embereknek – jelentette be Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes vasárnap.

A politikus emlékeztetett: a kormány semmiféle támogatást nem ad azoknak, akik a járvány miatt elveszítették a munkájukat, pedig máshol Európában a fizetésük 70-90 százalékát kapják az emberek.

A DK polgármesterei eddig is átvették a kormány sok feladatát: maszkot osztottak, otthonápolási támogatást vezettek be, most pedig egy újabb ügyben tesznek így – jelentette ki.

A DK-s kerületek az anyagi helyzetüktől függően

57-120 ezer forintot

adnak azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt elveszítették az állasukat.

A polgármesterek elmondták: nincs olyan budapesti kerület, amelyet ne árasztottak volna el a frissen munkanélkülivé vált lakosoktól érkező levelek. Az emberek úgy érzik, hogy a kormány cserben hagyta őket.

A DK polgármesterei tudják, hogy ez nem az ő feladatuk és felelősségük lenne, de látva, hogy a kormány nem tesz semmit, muszáj cselekedniük, mert nem hagyhatják, hogy az emberek teljesen elszegényedjenek – mondták.

A polgármesterek azt kérték, hogy más vezetők is kövessék a példájukat, és vezessenek be rendkívüli álláskeresési támogatást.

Jelenleg az alábbi DK-s kerületekben vehető igénybe a támogatás:

  • III. kerület (Kiss László)
  • VII. kerület (Niedermüller Péter)
  • XI. kerület (Dr. László Imre)
  • XV. kerület (Németh Angéla)
  • XVIII. kerület (Szaniszló Sándor)

Videó:


.

Valódi Hírek