Segélybotrány: Lovasi András visszaszólt az igénylők névsorán kiakadó Majkának

Tusnádfürdő sztárfellépője szerint Majka ne kutasson más művészek pénztárcájában.

Terebélyesedik az a celebbotrány, amely azon pattant ki a napokban, hogy népszerű zenészek, jól menő celebek is bejelentkeztek arra a rászorultsági alapon osztogatott segélyre, amelyet a koronavírus miatt hirdetett meg az Artisjus és az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) .

Mint megírtuk: Majka tegnap

„gusztustalannak és szánalmasnak”

nevezte, hogy olyanok is pályáztak a bruttó 160 ezres támogatásra, akik egyébként tízmilliós autókkal pózolnak és luxuséletet élnek.

Majka kiakadására most a közösségi oldalán reagált a Fidesz győri jelöltjét nyíltan támogató, tavaly egy Fidesz-közeli szervezettő díjat is kapó Lovasi András.

Lovasi azzal kezdi:

„Mostanában igyekszem magamba fojtani közéleti jellegű hozzászólási szándékaimat, mert egy ilyen végletesen megosztott országban, akinek nem perverziója, nem szeret szarviharban állni, de most Majkának, az Artisjus/EJI-pályázat támogatottjait bíráló megnyilatkozása mellett nem mehetek el szó nélkül.”

Majd úgy érvel:

„Ez a >>nehogy már XY-nak ne legyen egy csomó lóvéja<< egy kocsmában simán elmegy, de nyilvános térben ezt belengetni baromi képmutató.

Igazi házmestertempó ez, másrészt meg nem túl elegáns, ha az ország egyik legmenőbb, legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik, harmadrészt pedig nem illik renoméjukat féltő előadókat magyarázkodásra kényszeríteni.

Biztosan vannak olyanok is, akiknek nem kenyérre kellett ez a támogatás, csak lehajoltak az apróért, de talán ebben az országban nem annyira meglepő, hogy a pályázati pénzek nem a leghatékonyabban hasznosulnak – bár az Artisjus és az EJI gyakorlata még mindig demokratikusabb és átláthatóbb, mint a kormányzaté.

Ráadásul, ezt se felejtsük el, ezzel a támogatással nem az adófizetők zsebéből vették ki a zenészek a pénzt.”

Lovasi teljes posztját itt találod:

Melldöngetés a morzsapartinMostanában igyekszem magamba fojtani közéleti jellegű hozzászólási szándékaimat, mert egy…

Közzétette: Lovasi András – 2020. május 7., csütörtök

.

Valódi Hírek