Ordító baromságot mondott a koronavírusról a Putyin-imádó debreceni rektor (+videó)

Hogy nyilatkozatának mennyi köze van az alkoholhoz, egyelőre rejtély.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora valószínűleg akkor tett szert országos hírnévre, amikor néhány éve egyetemi díszpolgári címet adományozott az orosz diktátornak, Vlagyimir Putyinnak.

Az Index szúrta ki, hogy Szilvássy Zoltán most interjút adott a Debrecen Televíziónak.

A rektor ebben egyebek mellett azt állította, hogy az egyetemhez tartozó, Mád községben működő „borakadémián” kifejlesztettek egy olyan lágypasztillát, amely a furmint szőlő héjában lévő flavonoidokat tartalmazza, márpedig ezek az anyagok szerinte néhány perc alatt elpusztítják a koronavírust.

Azonban a rektor állításait alátámasztó tudományos közlemény soha sehol nem jelent meg.

A rektor koronavírus-fertőzés kezelésére vonatkozó másik megjegyzése a klorokin nevű szerrel kapcsolatos. Ez a szer felmerült a COVID-19 elleni leendő védőoltás esetleges hatóanyagaként.

Csakhogy a legtöbb kutató azután, hogy a klorokin, mint lehetséges hatóanyag neve előkerült,

tiltakozott

az ellen, hogy ezt a szert használják, ráadásul még senki sem bizonyította, hogy hatna a koronavírusra.

Azt viszont már bizonyították, hogy a klorokinnal kezelt betegek a szer által kiváltott, súlyos, szívet érintő mellékhatásokba haltak bele.

A rektor szerint az egyetem kutatói rájöttek arra, hogyan lehet ezeket a mellékhatásokat elkerülni.

Az Index ezért rákérdezett az egyetemnél, hogy mégis hogyan. Az egyetem lapnak küldött válaszában azonban már szó sem esik arról, amit a rektor állított. Nem erősítették meg, hogy a debreceni kutatók rájöttek volna, hogyan lehet elkerülni a klorokin mellékhatásait.

Az azonban lehetséges, hogy aki a mádi borvidék közelében él, talán nem mindig a kutatással van elfoglalva. Vagy legalábbis nem mindig a koronavírus ellenszerét kutatja.

Videó:

.

(Index / Nyugati Fény)

Valódi Hírek