Liberálisok: Járjon alanyi jogon a TB mindenkinek, amíg a veszélyhelyzet tart!

Jelenleg majdnem 600 ezer ember rekedt kívül az egészségbiztosításon.

A Magyar Liberális Párt felszólítja a kormányt, hogy a veszélyhelyzet alatt vállalja át a társadalombiztosítását azoknak, akik jelenleg nem jogosultak a térítésmentes állami ellátásra.

Mint írják: a hivatalos statisztikák alapján jelenleg ma közel 600 ezer ember rekedt kívül az állami egészségbiztosításon.

Ezek az emberek teljes áron vehetnek csak gyógyszert, meg kell fizetniük a szükséges orvosi vizsgálatokat és a beavatkozásokat is.

Többségüknek azért nincs TB-je, mert sajnos még a

havi 7500 forintos

díját sem tudják megfizetni a szolgáltatásnak.

„Arra kérjük a kormányt, legalább a veszélyhelyzet idejére mentesítse őket a fizetési kötelezettség alól, és gondoskodjon a megfelelő ellátásukról. Nem hagyhatjuk a leginkább rászorultakat segítség és megfelelő egészségügyi ellátás nélkül ezekben a rendkívüli időkben.

Járvány idején kulcsfontosságú, hogy az emberek minél egészségesebbek legyenek és mindenki a lehető legjobb egészségügyi ellátásban részesülhessen.

A szakemberek hivatalos álláspontja szerint az egyéb betegségek miatt legyengült emberi szervezet könnyebben kapja el a koronavírust is.

A járvány megállítása szempontjából is elengedhetetlen, hogy most a kormány közbelépjen és mindenkinek gondoskodjon az egészségügyi ellátásáról.

Nem hagyhatunk magára több mint félmillió embert!” – zárul a Liberálisok közleménye.

Valódi Hírek