Koronavírus: A magyarok többsége szerint az egészségügy nem kap elég támogatást Orbánéktól

Az emberek szerint rosszul költi el az adójukat a kormány a járvány idején.

Az IDEA Intézet 2020. március 17–20. közötti adatfelvétele vizsgálta a magyar egészségügy, valamint a kormányzati tájékoztatás társadalmi megítélését a koronavírus-járvány tükrében.

A felmérésből kiderült, hogy az összes megkérdezett

58 százaléka

van azon a véleményen, hogy a magyar egészségügy egyáltalán nem kap elégséges támogatást a koronavírus-járvány megfékezésére, ezzel szemben 18 százalék úgy ítéli meg, hogy elégséges a kapott támogatás.

A Fidesz–KDNP-szavazók 49%-a szerint az egészségügy elégséges kormányzati támogatást kap. Ezzel szemben a bizonytalanok 67 százaléka, az ellenzékiek 81 százaléka szerint támogatáshiányban szenved az egészségügyi rendszer a koronavírus kezeléséhez.​

A kutatás rákérdezett arra is, hogy az emberek megítélése szerint megfelelően tájékoztatja-e a kormány a lakosságot a koronavírus-járványról.

Nem meglepő módon ebben a kérdésben is egyedül a Fidesz-szavazók voltak inkább elégedettek a kormány teljesítményével (-100 -tól +100-ig terjedő skálán 52 pont.)

A bizonytalanok -54 pontot, az ellenzéki szavazók -62 pontot adtak a kormányzati tájékoztatás minőségére, így jött ki az összesített átlag -25 pont.

.

(Idea Intézet)

Valódi Hírek