Arrogánsan letorkolta Kovács Zoltán az újságírót, aki megkérdezte: miért kivételeztek Pintér Sándorral (+videó)

Mutatjuk, hogy válasz helyett mit kapott.

Vasárnap jelentették be, hogy Pintér Sándor belügyminisztert letesztelik koronavírusra, mivel szerdán találkozott Marokkó közlekedési miniszterével, akiről azóta kiderült, hogy fertőzött a vírussal.

Ezzel kapcsolatban a kormány közleményében azt írta:

„Minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok, ezért Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a járványügyi vizsgálatok.

A miniszternek tünetei nincsenek, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően az ő esetében is elvégezték a szükséges vizsgálatokat, melyeknek eredményéről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk.”

Ugyanakkor a jelenleg érvényes magyarországi protokoll értelmében tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy teszteljenek valakit ma koronavírusra.

Magyarán: nem elég csak betegnek lenni, de az sem elég, ha valaki együtt volt egy koronavírusossal, és nem lázas. A két feltételnek egyszerre kell teljesülnie.

Voltak egészségügyi dolgozók, akik vélhetően napokig voltak együtt koronavírusos beteggel megfelelő védőfelszerelés nélkül, de elsőre még tesztelni sem akarták őket, mivel nem voltak lázasak.

A 444.hu munkatársa erre szeretett volna rákérdezni a vasárnapi vírusinfón, de Kovács Zoltán államtitkár érdemi válasz helyett dermesztő stílusban torkolta le az újságírót.

Mutatjuk:

.

Valódi Hírek