Elsöpri a nyár a koronavírust? – Itt a szakemberek válasza

Amire mindenki kíváncsi.

Sokakat foglalkoztat mostanában a címben feltett kérdés, és az aggódóknak reményt adhat az a legfrissebb tanulmány (angolul megtalálod >>ITT<<), amelyet a pekingi Csinghua Egyetem elemzői készítettek.

A nagyon precíz statisztikai elemzéssel, modellezéssel, időjárási adatok elemzésével arra jutottak, hogy a magas hőmérséklet és a magas relatív páratartalom jelentősen lelassítja a betegség terjedését még a nagyobb népsűrűségű településeken is.

Vagyis az új koronavírus minden jel szerint hasonlóan viselkedik, mint a szezonális influenza, ez pedig azt jelenti, hogy a nyári időszakban jelentősen visszaeshet a megbetegedések száma.

Az elemzésről beszámoló Index megjegyzi, hogy már a vírus terjedésének lassulása is örömteli hír lenne, ugyanis így lehetne elérni, hogy mindenki megfelelő orvosi ellátásban részesüljön, és ne legyen túlterhelt az egészségügyi ellátórendszer.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár az északi féltekén most jönnek a melegebb napok, viszont a déli féltekén jön a tél, így azoknak az országoknak most kell felkészülniük és megtenniük minden óvintézkedést, hogy elkerüljék a vírus rohamos terjedését.

(Index nyomán)

Valódi Hírek