Rendkívüli: Megszökött egy koronavírus-gyanús beteg a XVIII. kerületi szakrendelőből (+videó)

Nem akart karanténba vonulni, egyszerűen elsétált.

A figyelmeztetés ellenére elhagyta a rendelőt pénteken reggel az a férfi, akit koronavírus gyanújával diagnosztizáltak a pestszentlőrinci Zsebők Zoltán Szakrendelőben, most a rendőrök keresik – közölte Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

Egy holland állampolgárról van szó, aki pestszentlőrinci lakos, és a délelőtt ment el orvoshoz.

Fejfájásra és magas lázra panaszkodott.

Van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust.

Kiss Nóra Szintia, aki a beteget kivizsgálta, azt mondta: délelőtt 9 órakor, amikor a rendelés kezdődött, a férfi az elsők között érkezett. Amint felvetették a fertőzés gyanúját, lezárták a rendelést, másik beteg nem érkezett meg oda, gyakorlatilag karantént csináltak a rendelőből.

Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A rendelő dolgozói értesítették a kerületi rendőrkapitányságot és az ÁNTSZ-t, a központi operatív törzs pedig azt jelezte, hogy ők tartják kézben az ügyet – tette hozzá Szaniszló.

A rendelő emeletét fertőtlenítették, azóta újra kinyitott. A polgármester elmondta: a rendőrök keresik a férfit. Az intézmény főigazgatója azt javasolta, hogy aki negyedóránál tovább volt a holland emberrel egy légtérben, az napokig maradjon otthon.

A mintavétel a Szent László Kórházban történik majd meg, egyelőre még csak a vírus gyanújáról lehet beszélni – mondta el.

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a férfinek van egy gyereke is, a polgármester azt válaszolta: ő úgy tudja, hogy a gyereket is vizsgálják, neki magas láza van.

❗Tájékoztatás a koronavírusos eset fejleményeiről❗

Közzétette: Szaniszló Sándor – 2020. március 6., péntek

.

A koronavírussal kapcsolatos összes friss hírünket >>ITT TALÁLOD<<.

(via)