Friss: A SOTE gyógyszerész hallgatója az egyik koronavírus-fertőzött

Az egyetem rektora rendkívüli intézkedéseket rendelt el.

A Semmelweis Egyetem egyik külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus fertőzést – írja honlapján az egyetem.

Az egyetem rektora elrendelte, hogy az angol nyelvű gyógyszerész évfolyam hallgatói a karantén idejéig nem vehetnek részt előadáson és gyakorlaton.

Számukra az egyetem a szükséges időtartamig otthonukban interneten elérhető módon biztosítja a megfelelő oktatási anyagokat.

Az egyetem további óvintézkedéseket is tesz, a rektor a most szombatra tervezett nemzetközi hallgatói fesztivált későbbi időpontra halasztotta.

A SOTE hallgatói önkormányzata szerdán este a Facebookon arról tájékoztatott, hogy az iráni gyógyszerész hallgató nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett.

A hallgató egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra. Jelenleg a Szent László kórházban van karanténban elkülönítve.

Kedves Hallgatók!Professzor Béla Merkely rektor úr arról tájékoztatott minket, hogy a két magyarországi koronarvírusos…

Közzétette: Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat – 2020. március 4., szerda

.

Mint ismert: Orbán Viktor szerdán a Facebookon jelentette be, hogy megtalálták az első két koronavírus-fertőzöttet Magyarországon.

A két hazánkban tanuló iráni diákot a Szent László kórházban ápolják. Egyelőre enyhe tüneteik vannak.

A másik igazolt eset az Index információi szerint a győri egyetem hallgatója.

Mindkét diák járt nemrég Iránban, a családjuknál. A diákok fertőzöttségét szerdán állapították meg. Az egyikük házastársát, a másikuk barátnőjét is izolálták.

Az ATV úgy tudja, hogy a diákok február 22-én tértek vissza Magyarországra.

Valódi Hírek