Elfogatóparancsot adtak ki, majd az éjszaka le is sittelték Orbán bűnöző haverját

Országos médiabotrány kellett hozzá.

Kedden elfogatóparancsot adtak ki Bocskai Péterrel szemben, és a férfi az éjszakát már a börtönben töltötte – tudta meg a 24.hu.

Mint arról tegnap beszámoltunk: a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatója annak ellenére nem vonult börtönbe, hogy 2018 novemberében jogerősen

két év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Bocskai az elmarasztaló ítélet után többször kért halasztást „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva, perújítást is kezdeményezett, majd Áder Jánoshoz fordult kegyelmi kérvénnyel.

Bár már tavaly márciusban börtönbe kellett volna mennie, nem vonult be, és eddig a BVOP sem intézkedett vele szemben.

A tegnapi országos botrány után azonban fordult a kocka.

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása szerint a BVOP kedden kérelmezte a törvényszék büntetés-végrehajtási bírójától az elfogatóparancs kibocsátását Bocskai Péterrel szemben.

A bíró kiadta a parancsot, ami alapján elfogták a férfit. Ezután a bíróság intézkedett beutalásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Bocskait a Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében folytatólagosan elkövetett

hűtlen kezelés bűntette

és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen.

Bocskai a 2014-es választási kampányban lett ismert. Ő volt az a nyíregyházi háromgyerekes családapa, akinek otthonában „váratlanul” megjelent Orbán Viktor, hogy elbeszélgessen vendéglátóival.

A felvétel ma is megtalálható Orbán Viktor Facebook-oldalán:

Nyíregyháza. Családlátogatás Bocskai Döninél.

Közzétette: Orbán Viktor – 2014. március 2., vasárnap

.

Valódi Hírek