Gyurcsány visszatért a Youtube-ra és rögtön átvette a kezdeményezést: Le akarja ültetni egy asztalhoz a fiatalokat és a Google-t (+videó)

A DK elnöke szerint meg kell beszélni, hogy mit szabad és mit nem.

Egyetlen napig tarthatott a fideszesek káröröme Gyurcsány Ferenc letiltott Youtube-csatornája miatt: mint arról beszámoltunk, a DK elnökének vasárnap letiltott videós platformját hétfő estére helyreállították.

Mint kiderült: fideszes kamuprofilok jelentgették a csatornát, azt hazudva, hogy ők a jogtulajdonosai a Gyurcsány videóiba bevágott néhány másodperces filmrészleteknek.

Gyurcsányék felülvizsgálatot kértek a Youtube-tól, amelynek során kiderült, hogy a politikus semmilyen szabályt nem sértett meg a videóival, így visszaállították a csatornáját.

Az eset azonban mégsem tanulságok nélküli. Az ellenzéki pártvezető szerint érdemes megbeszélni, hogyan történhetett meg, hogy bármilyen érdemi vizsgálat nélkül letiltsanak egy korábban semmilyen szabályt meg nem sértő közszereplőt.

Legfrissebb, keddi videójában ezért a DK elnöke

kerekasztal-beszélgetést kezdeményez.

Egy asztalhoz szeretné ültetni a Youtube-ot működtető cég, azaz a Google képviselőit, valamint a videós platform tartalomgyártóit, azaz a fiatal vloggereket, mert meggyőződése, hogy a bürokratikus eljárások helyett párbeszédre van szükség.

Videó:

.

 

Valódi Hírek