Koronavírus: Üres hablaty helyett konkrét válaszokat követel Káslertől a DK (+videó)

Elérte Európát a világjárvány, sürgős intézkedésekre lenne szükség.

Miközben a koronavírus már bizonyítottan megjelent Európában, és a hazánkkal szomszédos országok is intézkedéseket tesznek a járvány megelőzése érdekében, addig a magyar kormány csak megnyugtató sikerpropagandát folytat az ügyben – hívta fel a figyelmet szerdán Arató Gergely.

A DK parlamenti képviselője elmondta: pártja ezért kezdeményezi, hogy Kásler Miklós miniszter, valamint az országos tisztifőorvos a Parlament népjóléti bizottsága előtt adjon tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedésekre készülnek a koronavírus-fertőzés megállításáért.

„Egy ilyen súlyos vírus esetében nem elegendő a tízparancsolat, megfelelő megelőző intézkedésekre van szükség”

– mondta Arató, hozzátéve: különösen nagy a veszély egy olyan országban, ahol az egészségügy amúgy is az összeomlás szélén áll, orvosok és nővérek hiányoznak, valamint a gyógyítás alapvető eszközei hiányoznak.

A DK választ vár arra, hogy

  • milyen intézkedéseket tervez a kormány a ferihegyi repülőtéren és máshol a vírus megállítására, az esetleges betegek kiszűrésére
  • vannak-e megfelelő gyorstesztek, és készül-e a kormány ezek beszerzésére, bevezetésére
  • a kormány megfelelő információval és protokollal látta-e el a háziorvosokat a koronavírus kapcsán
  • a madárinfluenza idején, 2006-ban kiépített virológiai labor üzemképes-e még, megfelelően fel van-e szerelve.

Arató Gergely elmondta: eddig egyelőre általános megnyugtató mondatokat hallottak a kormány részéről, ők azonban konkrét válaszokat várnak Káslertől.

Videó:

Koronavírus – Kezdeményezzük, hogy az egészségügyi miniszter tájékoztassa a Parlament Népjóléti Bizottságát!

Kezdeményezzük, hogy Kásler Miklós tájékoztassa a Parlament Népjóléti Bizottságát a koronavírussal kapcsolatban! A kormány nem dughatja a fejét a homokba egy világjárványnál, amikor itthon eleve egészségügyi válsághelyzet van a dolgozók éhbére és kórházi fertőzések miatt! Oszd meg Arató Gergely sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. január 29., szerda

.

Valódi Hírek