Százmilliókat kaszáltak Mészárosék az Erzsébet-programon

A kisgömböcnek minden kell.

490 millió forint – ennyit kapott az Erzsébet-programból az a két, Mészáros Lőrinchez, illetve Tiborcz Istvánhoz köthető hotel, amely kizárólag a programban részt vevők számára nyitott ki tavaly nyáron.

Erre a két szállóra rengeteg panasz érkezett a hvg.hu olvasóitól. A lap ezután próbálta megtudni, mekkora összeghez jutottak a működtetők.

Elsőre nem adták ki az adatokat, csak azután küldték el, hogy az adatvédelmi hatósághoz fordultak.

A legendás balatonvilágosi Club Aliga mások mellett Kádár János kedvelt üdülőhelye volt. Majdnem 50 hektáros területén számos villa található, ezek jó része mára szinte teljesen tönkrement.

Az ingatlant az Appenin Nyrt. (amiben immár Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is érdekelt) 2018 nyarán szerezte meg, azóta a területen semmi sem változott, nyáron legalábbis nem volt nyoma semmilyen újításnak.

A lap tavaly augusztusban ment el a Club Aligába, miután kiderült, hogy ők is részt vesznek az Erzsébet-programban, melynek lényege, hogy rászorulók kedvezményesen nyaralhatnak kijelölt szálláshelyeken.

A rendszer úgy néz ki, hogy a rászorulók a pihenés teljes árának csak kis hányadát fizetik ki, a maradékot az állam teszi hozzá, az Erzsébet-utalványok forgalmazásának pénzügyi eredményéből.

A Club Aliga tavaly csatlakozott először a programhoz. Mint a hvg-nek küldött olvasói levelekből kiderült, olyan borzalmas mocsok és rozsda van a szálláshelyeken, hogy lakni sem lehet bennük. Részletek >>erre<<.