Ezt üzeni a vallástudós a templomban VIP-sorban pöffeszkedő fideszeseknek

Hoppál Péternek és társainak szeretettel.

Több kiváló konkordanciát is forgatok, s keresem a „VIP” (Very Important Person), azaz a „különleges elbánásban részesítendő vendég” kifejezés előfordulását a Szentírásban, de sem a Tanachban, sem az Újszövetségben nem találok ilyet.

Pedig lennie kell, mert olvasom, hogy egy vidéki református templom ünnepi istentiszteletén a fideszes politikusokat egy csinosan megszerkesztett és kellően harsány VIP-feliratú padsorban különítették el a rangon aluli, következésképp különleges elbánásra abszolút méltatlan hívektől.

Ameddig erre rátalálok, addig ajánlom a fideszes „különleges elbánásban részesítendő” vendégek figyelmébe az alábbi sorokat, amelyek viszont megtalálhatók a Szentírásban:

1. Mert az Örökkévaló a ti Istenetek, ő az istenek istene és az urak ura, a nagy, hatalmas és félelmetes Isten, aki nem tekint személyre és nem fogad el megvesztegetést.” (5Mózes 10,17)

2. „Valóban el kell ismernem, hogy az Isten nem tesz a személyek közt különbséget, mindenki kedves előtte, aki féli, és az igazsághoz igazodik…” (Apostolok cselekedetei 10,34)

3. „Isten ugyanis személyválogatás nélkül ítél.” (Rómaiaknak írt levél 2,11)

4. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.” (Galatáknak írt levél 3,28)

5. „Ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban, kivéve a „különleges elbánásban részesítendő” fideszeseket, akik – bizony mondom néktek – sokkal-sokkal egyenlőbbek mindnyájatoknál.” (Gábor apostol apokrif levele a hipokrita fideszesekhez)

Gábor György

Valódi Hírek