Dobrev Klára jelenti: Újabb fideszes jelölt bukott el Brüsszelben

Két nap alatt két kínos pofon a Fidesznek.

A fideszes Trócsányi László hétfői bukása után kedden Hidvéghi Balázsról is kiderült: nem lesz belőle bizottsági alelnök az Európai Parlamentben.

Hidvégit az állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottság (LIBE) egyik alelnökének jelölte a Fidesz, de most visszahívták, nem akarván belefutni egy biztos kudarcba.

A legnagyobb ellenzéki párt európai képviselője, Dobrev Klára úgy értékelte az esetet a közösségi oldalán:

“Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elbukott az Európai Parlamentben. A Néppárt frakciója holnap még rajtvonalhoz sem engedi állni.

Hidvéghi a Parlament LIBE szakbizottságának alelnöke szeretett volna lenni. Abban a bizottságban kívánt magának és a Fidesznek vezető szerepet, amely a tagállamok emberi jogi helyzetével, a demokrácia kérdéseivel foglalkozik.

A Néppárt megértette, hogy azok után, hogy a Fidesz feldúlta a Magyar Köztársaságot, képviselőit senki nem fogja megválasztani. Ezért aztán, hogy megmeneküljenek egy kínos vereségtől, Hidvéghit már el se merik indítani.

Sőt! Egyetlen fideszest se. Trócsányi tegnap magától visszalépett, Hidvéghit meg visszaléptették.

Valóban azért küzdöttünk, hogy Európa megértse: nem lehet erősebb az Unió, ha sorsát a Fidesz kezébe adja. Megtettük a dolgunkat.

Egyre kínosabb fideszesnek lenni az Európai Parlamentben.

Megérdemelten.”

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elbukott az Európai Parlamentben. A Néppárt frakciója holnap még rajtvonalhoz…

Közzétette: Dobrev Klára – 2019. szeptember 3., kedd

.