DK: Palkovics az Akadémia után szét fogja verni a felsőoktatást is

Ezért vették el a hatáskört Káslertől, és adták oda neki.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor úgy döntött: a felsőoktatás irányítását elveszi a Kásler-féle EMMI-től, és a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium kezébe adja.

A Demokratikus Koalíció szerint ez azt jelenti, hogy az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány.

Mint írják:

Egy elnyomó egyszemélyi uralom mindig aszerint értékeli a végrehajtóit, hogy azok mennyire hajtották végre gondolkodás és gátlások nélkül a nekik kiadott parancsot.

Az Akadémia szétverésével Palkovics László innovációs miniszter láthatóan “jól” vizsgázott, ezért most megkapta a felsőoktatást az EMMI-től.

Utoljára az ötvenes években fordult elő, hogy szovjet mintára elválasztották egymástól a köz- és felsőoktatás miniszteri irányítását, ez teljesen szembemegy Klebelsberg örökségével.

A Demokratikus Koalíció szerint az Akadémia megszállása után a felsőoktatás szétverésére készül a kormány, ugyanis semmi más nem indokolja, hogy a felsőoktatás ügye kikerüljön az oktatásért is felelős minisztérium kezéből.

Palkovics minisztériuma már sokszor bizonyította, hogy alkalmatlan az oktatás ügyének kezelésére: a szakképzésben csak átnevezésekre és az oktatás színvonalának csökkentésére futotta, egyértelmű, hogy a cél most is a rombolás.

Az Orbán-rendszer úgy döntött, hogy a jövő magyar orvosaiból, mérnökeiből, tanáraiból és kutatóiból legyen inkább betanított munkás, hátha úgy kevesebb kérdést tesznek majd fel adófizető felnőttként.

A DK szerint a felsőoktatás szétverése a lehető legnagyobb bűn a jövő nemzedéke és az ország jövője ellen, ez a nagybetűs nemzeti érdek nyílt elárulása

– áll az Arató Gergely frakcióvezető-helyettes által jegyzett közleményben.

(dkp.hu nyomán)