Kósa Lajos papíron 6 millió forintért vett egy céget, majd a családja 50 milliót kivett belőle

Utoljára még kiszedtek belőle mindent.

Ismét sikerült botrányba keverednie egy fideszes politikusnak egy zűrös céges ügy kapcsán. Még júliusban kezdeményezték a Tócó-Pece Kft. névre hallgató cég végelszámolását, ám a tulajdonosok májusban még 50 millió forint osztalékot vettek ki a cégből. Eddig még nem is lenne semmi különös, ha nem arról van szó, hogy névleg

az ominózus tulajdonosok a Kósa Lajos családtagjai.

Az is kiderült, hogy a végelszámolási eljárás végén a tulajdonosok kezében maradhat a vállalkozás nagyjából 100 millió forint értékű vagyonelemeinek többsége is.

A cég körül már korábban is voltak zűrök, a Tócó-Pece Kft-t az ügyvéd Fiák István (aki már korábban is gyakran bizniszelt Kósával) alapította 2014-ben és 160 milliós vagyont fektetett bele. A céget aztán Kósa Lajos Fidesz alelnök családja 2017-ben szerezte meg mindössze 6 millió forintért. Kósa szerint a Tócó-Pecének legalább 100 milliós kintlevősége volt, így nem kerestek a bizniszen.

A Népszava szerint azonban ez nem igaz. Mint írják: A közzétett vagyonmérlegek szerint sem a vásárlás idején, sem később nem volt nyoma ilyen kötelezettségnek, így a cég eszközállománya messze meghaladta a kötelezettségeit, még úgy is, hogy 2018-ban a cégbe beolvadt a politikus feleségének egy meglehetősen eladósodott cége.

Valódi Hírek