Fekete szombat az USA-ban: 30 ember halt meg két lövöldözésben

Az egyik elkövetőt lelőtték.

Húsz halálos áldozata van annak texasi lövöldözésnek, ami szombaton El Paso városában történt egy Walmartban. A texasi kormányzó, Greg Abbott közleménye szerint a halálos áldozatokon kívül 26-an megsérültek a támadásban. Közülük

többek állapota válságos.

A mészárlás elkövetője valószínűleg a 21 éves Patrick Crusius, akit úgy fogott el a rendőrség, hogy nem tanúsított ellenállást. Jelen állás szerint rasszista indítékú volt a borzalmas bűncselekmény.

Az FBI jelenleg is vizsgál egy fehér-nacionalista kiáltványt, amit az 8chan oldalon találtak és a helyi latin közösségek ellen íródott.

A lövöldözés alatt a Walmartban sokan voltak, délelőtt tízkor mintegy háromezer vásárló és több száz alkalmazott lehetett az épületben az iskolaév közeledtével.

Szombat este az ohiói Dayton belvárosában is lövöldözés volt, ott a támadóval együtt 10 ember halt meg. A helyi média azt írja, hogy a sok bárral és étteremmel megtűzdelt környéken a Ned Peppers nevű szórakozóhely környékén történt a lövöldözés.

A szörnyű bűncselekményben a halálos áldozatokon kívül még 16-an megsérültek. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadót a gyorsan kiérkező rendőrök lőtték le.

(via: Index/444.hu/BBC)

Valódi Hírek