Ez már a legalja: 85 éves nénit akarnak kilakoltatni szerdán Gyálon, forrong az internet népe

Nesze neked, „keresztény szabadság”!

A Város Mindenkié nevű civil szervezet a blogján számolt be róla, hogy H. Ágnes gyáli lakost és 85 éves édesanyját 2019. július 31-én, azaz szerdán tervezik kilakoltatni otthonukból.

Az idős hölgy és lánya 2006 óta élnek a településen, egy devizahitelből vásárolt ingatlanban.

Az eredetileg 10 millió forintos hitel törlesztőrészlete néhány év alatt a háromszorosára nőtt: volt olyan hónap, amikor több volt a fizetendő részlet, mint Ágnes teljes fizetése.

A törlesztőrészleteket ezért nem tudták fizetni, majd az OTP Faktoring Zrt. kezdeményezte az ingatlan elárverezését.

A szerdai kilakoltatást az árverési vevők kezdeményezték.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 10. pontja szerint a települési önkormányzat kötelező feladata „a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása”.

Erre tekintettel, a Város Mindenkié azzal a kéréssel fordult a gyáli önkormányzatához, hogy – legalább átmeneti jelleggel – biztosítson elhelyezést Ágnesnek és 85 éves édesanyjának egy támogatott lakbérű önkormányzati bérlakásban.

A civil szervezet azt írja: az első, nem nyilvános megkeresésünkre elutasító választ kaptak, de továbbra is remélik, hogy az önkormányzat betartja a fentebb idézett törvényt, és amennyiben holnap sor kerül a kilakoltatásra, legalább átmeneti elhelyezést biztosít H. Ágnesnek és 85 éves édesanyjának.

(via A Város Mindenkié)

Valódi Hírek