Jogerősen kimondta a bíróság: Terry Black mindenben hazudott Vona Gáborról

Lezárult a NER egyik legundorítóbb ügye.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon eljáró tanácsa szerdán javarészt helybenhagyta az első fok döntését, és jogerősen is kimondta, hogy

Terry Black (polgári nevén Rácz Károly) és Amanda Elstak (polgári nevén Rási Zoltán Zsolt), valamint a TV2, a Ripost, a Lokál, a Pesti Srácok, illetve az Origo megsértették Vona Gábor jó hírnevét.

A bíróság az ítéletét arra alapozta, hogy az eljárás során a rágalmait sem az elsőrendű alperes, Terry Black, sem pedig a nyolcadrendű alperes, Amanda Elstak nem tudta bizonyítani, még annak ellenére sem, hogy az előbbi „320 tanút” emlegetett, ám ezek közül egy sem jelent meg a tárgyalóteremben.

A személyiségi jog megsértése miatt megindított perben az alperesek között egyébként nemcsak Terry Blacket és Amanda Elstakot találjuk meg, de a Lokálnak, a TV2-nek, és a Ripostnak is bizonyítania kellett volna az „igazát” a Vojnitsné dr. Kisfaludy Atala vezette tanács előtt.

A Vona Gábornak megítélt sérelemdíjak kapcsán voltak változások az elsőfokhoz képest:

Terry Blacknek a hazugságáért 1,2 milliót kell fizetnie,

a hazugságot először, 2016. november 9-én leközlő TV2-nek 1,5 milliót,

Amanda Elstaknak 500 ezret,

míg az utánközlő négy másik portálnak 600-600 ezret kell fizetnie (első fokon a Ripost és az Origo esetében még 1-1 milliót állapítottak meg, azonban a Tanács most úgy ítélte meg, hogy egységesíteni kell a kártérítést).

Ezen kívül az elmarasztalt hazudozóknak bocsánatot is kell kérniük Vona Gábortól.

(További részletek a mai ítélethozatalról az Alfahír cikkében.)

Valódi Hírek