Hoppá! Mégis díszpolgár lett Bálint gazda

Csont nélkül mellette döntött a testület.

A Somogy megyei Várdán tüntették ki egy ország Bálint gazdáját, Bálint György kertészmérnököt. A falu polgármestere, Varga András azt mondta:

Gyuri bácsi régóta kapcsolatban áll a faluval, a kétezres években komoly segítséget nyújtott, hogy mi lehessünk az ország első madárbarát települése.

Mint korábban már megírtuk, többszöri jelölés után a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége sorra elkaszálta Bálint György, az ország Bálint gazdájának díszpolgárságát. Később a kerület lakói alternatív díszpolgári címet ajándékoztak Bálint gazdának.

Szóba került az egyik fideszes képviselő, Vincze Ágnes kijelentése is, aki azt találta mondani

„ha pitiség, ha nem, én sem SZDSZ-es múlttal, sem szocialista múlttal nem támogatok senkit díszpolgárnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben

a döntésemben az sem hatna meg, ha 110 éves lenne Bálint György”.

Erre most Bálint azt mondta, – Rosszul esett a megjegyzés – ismeri el a kitüntetett –, bár az is igaz, meglehetősen kontraproduktívra sikeredett.

Ha nincs ez a kirohanás, talán már nem foglalkoznának velem annyit,

de így elég komoly reflektorfénybe kerültem. Rengetegen megkerestek, sokan személyesen is, szegény feleségem nem győzött kávét főzni…

Egyébként nem csak Várda jelentkezett, hogy díszpolgárává választaná, de egyedül a somogyi településére mondott igent, mert több évtizedes már a kapcsolat velük.

(via Népszava)

Valódi Hírek