Dobrev Klára: „Az Isten verje meg, Orbánék halálra ítélnek 82 gyereket, és közben kirakják a plakátra, hogy a családok éve?” (+videó)

Kemény kampányzárót tartott a DK listavezetője.

Pénteken délután tartotta kampányzáró rendezvényét a Demokratikus Koalíció.

Dobrev Klára és csapata éppen egy maratoni, 36 órás kampánykörútról érkezett meg a Magyar Tudományos Akadémia elé felállított színpadra.

A rekordgyanús turné során 36 óra alatt 1300 kilométert bejárva az ország mind a 19 megyéjét meglátogatták. (>>képes beszámolónk itt<<)

A péntek délutáni rendezvényen többször elhangzott a szónokoktól, hogy a DK a legeurópaibb, és az Orbántól legtávolabbi párt.

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke elmondta, hogy a DK miben különbözik a többiektől: ők nem muszájból kampányoltak, mindig láthatóak voltak, és a parlamenti ellenzék közül egyedül ők építettek látható közösséget az elmúlt hónapokban.

Gyurcsány hangsúlyozta: ők soha nem alkudtak meg a Fidesszel. Mint fogalmazott: nem szabad üzleti kapcsolatba kerülni az ördöggel, mert akkor „mi magunk is krampuszokká válunk”.

A kampánykörútjáról megérkező Dobrev Klára elmondta: az elmúlt 36 órában azt látta, hogy ez nem egy olyan nemzet, amely hagyná magát kivezetni az Európai Unióból.

Dobrev álma egy olyan Európa, amelyben „ugyanolyan eséllyel indul egy magyar gyerek, mint egy dán, és ha egy magyar bemegy a kórházba, ugyanolyan egészségesen jön ki, mint egy osztrák”.

Dobrev szerint, amit Orbán csinál, az nem politika, ugyanis a politika a hétköznapi problémákkal és a közös ügyekkel foglalkozik, mint például a nyugdíj, a bérek vagy a gyerekek iskolái. Orbán azonban ehelyett csak sorosozik és migránsozik.

Dobrev hangsúlyozta: ma több százezer család van, ahonnan a fiatal felnőttek Nyugatra költöztek, a gyerekek nagyszülők nélkül nőnek fel, az itthon maradt idősek pedig születésnapokon, ünnepeken is alig látják a családjukat. Az európai minimálbér a megoldás arra, hogy ne vándoroljon ki több fiatal Németországba, Angliába.

A DK listavezetője kitért arra is, hogy 120 gyermek van Magyarországon, akik gerincvelői izomsorvadásban szenvednek. Ezek a gyerekek megfelelő gyógykezelés nélkül 5-6 éves koruk környékén meghalnak, pedig 2017 óta van rá gyógyszer, amellyel életben maradhatnak.

Dobrev Klára emlékeztetett, hogy ebből a 120 gyerekből csak 38-nak fizeti ki a kormány a gyógykezelését, másképp fogalmazva:

az Orbán-kormány 82 gyereket halálra ítél.

„És tudják, mi az oka? Túl drága! Tudják, mennyire kerül? 4 milliárd forintba!

Az Isten verje meg, egy stadion is ennyibe kerül! 82 gyereket nem lehet megmenteni ennyi pénzért?

16 milliárdért kirakja, hogy a „családok éve”, óriásplakátokra? És közben halálra ítél 82 gyereket?

Ennek az édesanyának nézzen a szemébe, és mondja el neki, hogy a stadion fontosabb, a plakát fontosabb!”

– fogalmazott Dobrev Klára.

Videó:

.

A teljes videót a rendezvényről >>itt találod<<.

(via)

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek