Gulyás megszólalt a Strache-videóról: Magyar kormánytagról nem hinné, hogy ilyen felvétel készülhetne

Mi erre nem vennénk mérget.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott interjút, amiben előjött a Strache-ügy is.

Mint ismert: Heinz-Christian Strache-ról pénteken került nyilvánosságra egy titokban készült videofelvétel, amelyen a szélsőjobboldali politikus sikeres állami megbízásokat ígért egy magát dúsgazdag orosznak kiadó nőnek, ha az segíti a kampányát.

Gulyás elmondta, a most megbukott osztrák kormány az elmúlt másfél évben sikeresen kormányozta szerinte az országot és „úgy tűnik viszont, hogy ezt a kormányt egy belpolitikai botrány kapcsán

egy hét alatt teljes egészében el lehet távolítani”.

Azt is hozzátette, „Ami ezen a valóban illegálisan, vélhetően titkosszolgálati segédlettel rögzített videón elhangzik, az sajtóügyben pont az ellenkezője a magyar kormány politikájának, hiszen mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van.

Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban.

A miniszter szerint ma is nagyon jelentős német tulajdon van a magyar sajtóban, de ezért a tartalmi egyet nem értés miatt

„kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön”.

Valódi Hírek