Gyurcsány Ferenc: Orbán a szélsőséges haverjaival vereséget fog szenvedni Európában

Európa 80 százaléka úgy gondolkodik, mint mi. Orbán a szélsőjobbos szövetségeseivel 20 százalékot fog elérni – jelentette ki a DK elnöke.

A vasárnapi választást meg fogjuk nyerni, ugyanis az EP-választás európai küzdelem, nem hazai, és szerencsére Európa nyolcvan százaléka úgy gondolkodik, mint mi

– jelentette ki Gyurcsány Ferenc hétfőn, az országjáró kampányának dunaújvárosi állomásán.

Gyurcsány elmondta: lehetséges, hogy a Fidesz önmagához képest jól fog szerepelni vasárnap, de egész Európa a fontos, „ott a megszerzett mandátumuk, akármennyi is lesz, önmagában semmit sem fog érni”.

A DK elnöke kijelentette: Orbán a szélsőjobbos szövetségeseivel együtt legfeljebb húsz százalékát szerzi meg a mandátumoknak,

a többi az európai pártoké lesz, mint amilyen a DK is.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a DK eddigi legjobb választása elé néz, mert jelentősen nőtt a támogatottsága, ma már csak az a kérdés, sikerül-e az eddigi két képviselői helyhez még hozzátenni.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy a kampányban a legvilágosabb álláspont a Fideszé a nemzetek Európájával és a DK-é az Európai Egyesült Államokkal.

Hozzátette: európai ügyekben a Jobbiktól a Momentumig minden ellenzéki párt nagyjából ugyanazt képviseli, ők ezzel mondanak többet.

Gyurcsány világossá tette: az Európai Egyesült Államok a közös európai gázvásárlásról, az egységes banki transzferdíjakról, a családipótlék- és nyugdíjminimumról szól, nem többről.

„Szó sincs a nemzeti szuverenitás elvesztéséről, a lobogónkat, a Himnuszunkat nem veszítjük el, és amitől magyarok vagyunk, az sem fog megváltozni az Európai Egyesült Államokkal” – fogalmazott.

Hozzátette:

Orbán Viktornak az a baja vele, hogy félti a birodalmát,

hisz abban tőle független erő nincs, azon kívül viszont ott van az Európai Unió, amely egyetlen hatékony ellenszere a magyar kormányfő birodalomépítésének.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek