A Tiborcz-maffia luxusvillája miatt megváltoztatták a parkolási rendet egy budai utcában, a japán nagykövetség mellett

Most kiderült, ki a valódi úr ebben az országban!

Február elején furcsa üzenet jelent meg a japán nagykövetség oldalán, amelyben arra figyelmeztetik a hozzájuk érkezőket, hogy mivel kevés náluk a parkolóhely, jobb ha taxival vagy tömegközlekedéssel érkeznek.

Korábban a nagykövetség használhatta a képviselet melletti kis zsákutca végében lévő parkolót, és csak a követségi dolgozóknak volt oda behajtási engedélyük.

Időközben azonban a követség új szembeszomszédot kapott, hiszen (mint arról mi is beszámoltunk) Tiborcz István vette meg a kis utcában álló luxusvillát. Ezután nagy átalakítások kezdődtek el az ingatlanon.

A Népszava beszámolója szerint a miniszterelnök vejéhez érkező vendégek rendszeresen azt a parkolóhelyet kezdték használni, ahol korábban a nagykövetség dolgozói és vendégei tették le autóikat.

Nem sokkal később pedig várakozni tilos táblák jelentek meg az utcánál, és Tiborczék oldalán 4 óránál tovább nem lehet várakozni, ami Tiborczék vendégeinek még teljesen vállalható, de a követségi dolgozóknak már máshogy kell megoldaniuk a parkolást.

fotó: Molnár Ádám / Népszava

A Népszava ottjártakor egyébként épp belefutottak a Tiborczék bejárata előtt egy fekete Porschéból kiszálló Száraz Istvánba, aki korábban Matolcsy Ádámnak adta át az Origót.

A változtatással kapcsolatban a Budapest Közút Zrt. a lapnak azt mondta, hogy a kis utca forgalmi rendjét lakossági megkeresésre, tavaly októberben vizsgálták felül. A megkeresés után úgy ítélték meg, hogy jogi szempontból nem volt alátámasztható, hogy csak a japán követség járművei hajthattak be a zsákutcába. Ezért felülvizsgálták a forgalmi rendet.

(További részletek a Népszava tényfeltáró cikkében)

Kapcsolódó cikkünk:

Leesik az állad: Mutatjuk a Tiborcz-fiú 369 millió forintos villáját belülről (+videó, fotók)

.

Valódi Hírek